Alergia pokarmowa nie zwiększa towarzyszyć zwiększona wrażliwość

Naukowcy twierdzą, że ich odkrycia sugerują, że albo rodzice i lekarze posiadają lepsze w rozpoznawaniu i diagnozowaniu alergii pokarmowych, albo że związek między markerami alergii w krwi i objawów alergii pokarmowej nie zmieniło.

Badania, prowadzone przez Johns Hopkins University School of Medicine, Baltimore, MD, zostały opublikowane w The Journal of Allergy and Clinical Immunology: w praktyce.

Od 1990 roku, badania wykazały, że część dzieci w Stanach Zjednoczonych stwierdzono, że jeden lub więcej alergie pokarmowe wzrosła co najmniej o 50 procent.

Ale to nie jest jasne, dlaczego alergie wzrosły, a wiele badań próbowali dowiedzieć się, co może być przyczyną tego pozornego epidemii.

Obecnie uważa się, że około 5 procent amerykańskich dzieci są uczuleni na jeden lub więcej środków spożywczych – najczęściej jest mleko, jaja, orzeszki ziemne i skorupiaki.

Naukowcy zastanawiał się, czy wzrost w raportach dzieci z alergiami pokarmowymi jest dopasowany poprzez zwiększenie odsetka dzieci, które mają dowody na alergię pokarmową – w postaci przeciwciał zwanych immunoglobuliny E (IgE) – w ich krwi.

Reakcja alergiczna pojawia się, gdy korpus jest w kontakcie z substancją – alergen – to wywołuje w nadmierną reakcją systemu odpornościowego. Układ odpornościowy „identyfikuje” alergen poprzez wytwarzanie IgE polecić komórek odpornościowych w celu uwolnienia substancji chemicznych. Istnieją różne IgE dla różnych alergenów.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *