ołowiu w URC Wietnam zielona herbata, napój energetyczny

Vietnam Administracja Żywności (VFA) w ramach Ministerstwa Zdrowia podjęło dziesięć próbek kwasu cytrynowego, składnika użytego do produkcji napojów, a także produktów, URC Wietnamu – Lemon butelkowana zielonej C2 herbata i energii truskawek napoju Rong Do (Czerwony Smok).

VFA ogłosił wyniki badań w piątek, mówiąc to wszystko z głównych treści znalezionych w dziesięciu próbek mieszczą się w granicach.

Watchdog żywności jednak zauważyć, że są to jedynie „wstępne wyniki”, dodając do Inspektoratu w ramach Ministerstwa Zdrowia jest planowana, aby kontynuować patrząc na kwestie bezpieczeństwa żywności w URC Wietnamie.

W dniu 7 maja, sprawozdanie z prób przez Państwowy Instytut Kontroli Żywności (NIFC) rozprzestrzenia się w mediach społecznościowych, mówiąc, że zawartość ołowiu w próbce kwasu cytrynowego wykorzystywanego przez URC Wietnamie wyniósł 0.84mg / kg wyższa niż dopuszczalny poziom 0,5 mg / kg.

To budzi obawy wśród lokalnych konsumentów, że napoje C2 i Rong Czy są niezdrowe, co skłoniło watchdog bezpieczeństwa żywności, aby zebrać te próbki do badań.

Stwierdzono również pogłoski, że dwóch pracowników w NIFC otrzymał „łapówkę” w VND1 mld USD (44643) od producenta napojów gotować wynik testu. NIFC odrzucił taki zarzut, twierdząc, że jego pracownicy nie otrzymali żadnych łapówek lub prezenty.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *