Green Tea-Gotowany łosoś z Azji Slaw

Wysuszone liście są same piękny dodatek do przypraw ściera dla mięsa i drobiu, zwłaszcza zadymionej herbaty takie jak lapsang souchong. strome liści herbaty w gorącej wodzie z dodatkiem naparu całość lub część cieczy potrzebnej do kompot, naczynia zbóż, zup, sosów, marynatach i, jak w załączonym receptury dla kłusownictwa.

Czy wybrać Earl Grey, Darjeeling, chai, jaśmin lub inna odmiana, każda herbata nadaje swój własny, charakterystyczny, pachnące warstwę smaku i barwy, nie wspominając bogactwo flawanoli związki, które zostały przedstawione w celu ochrony skóry i zdrowia serca, między inne korzyści.

Tutaj, zielona herbata jest podstawą kłusownictwo aromatycznego płynu do filety z łososia. Zaczyna czosnku, imbiru i szalotki gotowana w wodzie przez 10 minut. Następnie zielone torebki herbaty są dodawane i lewej strome przez pięć minut.

Sokiem z limonki dodaje, a ryby są delikatnie gotowane w cieczy. To nie wyłania smaku zielonej herbaty, per se, ale o delikatnym, a jednocześnie atrakcyjną głębię smaku ze wszystkich infuzji składników. Podawane na ciepło lub schłodzone przez ostry kopiec slaw wykonane z kapusty Napa, rozdrobnione marchewki i rzodkwi daikon, ubrani w jasnym, słodko-kwaśny sos Azji, jest to satysfakcjonujące danie, które daje zupełnie nowe znaczenie „tea time”.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *