FDA mówi bary rodzaju może utrzymać „zdrowe” na etykiecie

Nie migdały, według dzisiejszych zasad regulacyjnych. To może się zmienić, jak Food and Drug Administration rozpoczyna przegląd 1990 oficjalnej definicji „zdrowy” pod naciskiem firm spożywczych i prawodawców.

Regulator planuje zwrócić się do opinii publicznej, jak również ekspertów żywności dla komentarzu jaka powinna być nowoczesna definicja zdrowe, wyruszając proces, który może trwać lata. Ale decyzja przedefiniować pojęcie jest bardzo ważnym krokiem w wysiłku FDA dogonić zmieniając poglądy na temat nawyków zdrowotnych i żywieniowych.

FDA powiedział w oświadczeniu dla The Wall Street Journal, że w świetle zmieniających się badania odżywianie i inne przyszłe zasady etykietowania żywności, „Wierzymy, że teraz jest idealny moment, by ponownie ocenić regulacje dotyczące roszczeń zawartości składników odżywczych, na ogół, w tym pojęcia” zdrowy. ‚ ”

Agencja odnotowała również petycję złożoną przez Kind LLC. Ekspres barów owocowo-orzechowych rozpoczął kampanię na rzecz zmiany po klapsa z listu ostrzegawczego przez agencję w ubiegłym roku za pomocą terminu „zdrowego” na opakowaniu. FDA nakazał usunąć słowo „zdrowy” od czterech etykietach swoich produktów, ponieważ zawartość nasyconych tłuszczu produktów ‚przekracza norm regulacyjnych dla tego terminu. Agencja unieważnione, że popyt w zeszłym miesiącu, choć Kind zrobił dokonać innych poprawek do swoich etykiet na podstawie listu ostrzegawczego FDA.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *